Премиера на ДТ „Невена Коканова”

IMG_1332аДТ „Невена Коканова” подготвя усилено последната си премиера за годината.  Трупата ще успее да зарадва предколедно почитателите си на 7-ми,10-ти и 16-ти декември  с  комедията „Всяка сряда от 5 до 7”. Авторът  Валентин Красногоров е добре познат на българските зрители, пиесите му се играят  в повечето театри в страната, защото освен, че е признат  майстор на заплетените ситуации, той ги търси и намира в ежедневието на обикновения човек. Ежедневие обременено от битови и служебни проблеми, с които  явно повечето от нас са неспособни да се справят. Валентин Красногоров  поглежда  откъм смешната страна на състоянието, в което героите му се намират, без да подценява сериозността на проблемите им.

IMG_1278аРежисьорът  на постановката  Владимир Петков работи за първи път с  екипа на театъра и със задоволство можем да кажем, че творческият процес  протича успешно, изпълнен  с интересни провокации  и остроумни решения. Сценографското решение на Александрина Игнатова е съвременно и стилно в унисон с режисьорския замисъл.

 

IMG_1526аАктьорският състав включва, както добре познатите  и обичани имена от ямболската трупа-Цветелина Кънева, Петя Бойчева, Георги Ружичка, Михаил Лазаров и Капка Валентинова, така и едно ново име – това на Христо Доков, който прави дебютната си роля на професионална сцена  в Ямбол. Христо Доков  завърши  тази година НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов и дано пътят, което поема оттук да е много, много успешен!

На добър час на всички!

20.Плакат Всяка сряда

About the Author :