Премиерата на „Татуировки” в Синия салон на НЧ „Съгласие 1862”

Сборник автографиКлуб „Млад журналист” към читалище „Съгласие 1862” закри творческия си сезон в петък, 26 юни, с премиера на сборника си „Татуировки”. В него са събрани 13 автори,  десет настоящи и трима бивши членове на клуба, Диляна Ангелова, Деница Панайотова и Божидар Симеонов, с общо 27 творби.

Жанровият диапазон включва есета, разкази и стихове, което не е изненада, тъй като освен за журналистика, този клуб е и за творческо писане. В Синия салон на НЧ „Съгласие” се събраха приятели на клуба от различни поколения, за да чуят творби от сборника, който бе станал факт само ден преди премиерата му.

Появата му бе възможна с финансовата подкрепа на Янко Янев, бизнесмен и член на Настоятелството на най-старото ямболско читалище. Както и заради наличието на добри текстове на момичетата и момчетата от клуб „Млад журналист”. Той закръгли пет години от появата си, това бе другият подтик да излезе сборника „Татуировки”.

Ръководителят през тези пет години на клуб „Млад журналист”, Борислав Ненов, бе тамада на литературната вечер на гимназистите, за някои от които, Мария Елена Желева, Ани Енчева и Димитър Христов, това бе първо публично четене.

Най-младият член на клуба, Ани Енчева от 7 клас на Математическа гимназия „Ат. Радев”, се прояви и в ролята на музикант, изпълнявайки песни на „Д 2” и „Бийтълс”. В клуб „Млад журналист” почти всички участници са от Математическата гимназия. Директорът на училището Евгений Иванов, който винаги е гост на годишната продукция на клуба, този път нямаше как да е в Синия салон на „Съгласие” – той водеше група ученици в Сърбия.

Според запознати с културния пейзаж на Ямбол, сборникът с авторски текстове „Татуировки”, е първото издание на клуб за гимназисти с подобна насоченост в Ямбол през годините.

About the Author :