През данъчната кампания в НАП – Ямбол са подадени 7600 декралации

DSC08446Успешно и спокойно приключи кампанията за деклариране на доходите на физическите лица  в офиса на НАП Ямбол. Подадените декларации от началото на годината са повече от 7 600, като близо 35 % са изпратени по интернет. С електронен подпис са подадени 1700 формуляра, 700 с безплатния персонален идентификационен код (ПИК). На гишетата в офиса са приети 5200 годишни декларации за облагане доходите на физически лица. В близките дни се очаква по пощата да пристигнат още декларации.

Все повече българи предпочитат удобството на електронните услуги, което им спестява време и пари. До момента над 6500 ямболлии са поискали своя безплатен персонален код, с който могат да проверяват регистрираните трудови договори, платените осигуровки, направените вноски по пенсионните фондове, както и да подават годишни данъчни декларации.

Вече започна обработването на годишните данъчни декларации, подадени чрез пощенските оператори. От НАП Ямбол уточняват, че при технически грешки или пропуски, физическите лица ще бъдат уведомявани чрез имейл, sms, телефонно обаждане или писмо.  Очакванията на администрацията са уведомените да потърсят по най-бърз възможен начин контакт с приходното ведомство.

 

About the Author :