Президентът на ФК „Тунджа 1915”: „Няма да се предавам”

IMG_6652AИлия Илиев, президент на футболен клуб „Тунджа 1915”, заяви за „Делник”, че е преосмислил ситуацията и е решен твърдо да продължи да е начело на клуба и през пролетния полусезон.
„Виждам, че нито Георги Мечечиев, нито Добрин Парашкевов или някой друг, имат реално желание да поемат клуба, така че аз се връщам към президентските си функции и ще направя всичко възможно мъжкият тим да не отпадне от Югоизточната „В” група, допълни Илиев.
През последните два месеца той бе вдигнал бялото знаме и бе обявил, че се оттегля от поста, поради липса на финансови средства. Появи се само един реален кандидат да поеме клуба, Жельо Петков, но от страна на общинската управа дадоха ясен знак, че не желаят да водят разговори с него.
Кметът на Ямбол Георги Славов удари рамо на мъжкия тим да завърши есенния полусезон, като междувременно нещата в клуба се подредят, но явно това не се получи.Общото събрание се провали, така че избор на нов президент де юре и де факто няма и Илия Илиев продължава да носи отговорността пред феновете за оцеляването на отбора.
„С няколко от футболните ветерани още тази седмица ще поискаме среща с кмета. Ще тръгнем от фирма на фирма, дано бизнесът в Ямбол също с нещо ни помогне, защото догодина се навършват 100 години от футболната игра в града ни, а тимът ни ще изпадне в селската група, ако не вземем спешни мерки”, каза още пред „Делник” президентът Илиев.

About the Author :