Пред четирите посоки на мечтите

DSC09780aС червени рози, много усмивки и „На многое лета”  в СОУ ”П. Яворов” Стралджа изпратиха своите абитуриенти. Момичетата и момчетата от випуск 2014, грейнали в своите тоалети, развълнувани и щастливи  за последен път се строиха в двора на любимото училище.  „СОУ ”П.Яворов” ви даде най-важното – знанията, които са ви необходими, за да сбъднете мечтите си!”, обърна се към зрелостниците Валентина Маринова, директор на училището. Тя добави щедри пожелания към 26-те завършващи средното образование: да са здрави, да вярват в себе си, да се борят за реализиране на най-смелите  си мечти, и да помнят, че учителите винаги ще бъдат мислено с тях, ще имат готовност да им помогнат във всеки труден час.

DSC09783a„Сигурен съм, че много от вас ще кандидатстват във ВУЗ и ще продължат да учат. Към тях имам пожелание: да завършите успешно и да се върнете при нас. Защото родният град се нуждае от млада смяна!” , каза в приветствието си кметът на общината Митко Андонов. На тези, които ще започнат работа, той пожела да бъдат упорити, отговорни, дисциплинирани, за да получат добра атестация на предпочитани от работодателите. „Бих искал всеки от вас да сбъдне мечтите си! Пожелавам ви да се чувствате полезни и щастливи в живота!”, добави той и на сбогуване подари на всеки от випуска албум с посланието „  Човек е голям колкото са големи мечтите му! С младежки устрем – напред!”   От името на абитуриентите мило обръщение към учители и гости, към съучениците поднесе неотразимата Ина Панайотова. Поднасяйки благодарност за получените знания, за щастливите мигове в родното училище, тя развълнувано добави:”Тук ние научихме: обичта се пали с обич, както огъня с огън! Научихме, че щастието е в това, че ни има!”

И полетяха 26 шарени балона към високото синьо небе, като късчета радост и очакване за щастие, като незабравими мигове, като надежда, че следвайки вятъра, младите хора ще намерят своя път, ще го изпълнят със съдържание, ще се чувстват полезни и щастливи.

About the Author :