Предстоящият празник на влюбените не се усеща много из Ямбол

praznik vlubeniСъвсем  незначително е подгряването за празника на влюбените – 14 февруари, по ямболските улици и особено в търговските обекти. От една-две витрини са провесили по гирлянд от сърчица и толкоз.

Няколкото магазина за сувенири по ул. „Търговска“ са единствените места, където стоките подсказват, че такъв ден наближава. Червеният цвят и формата на сърце шестват над всичко. Можете да избирате между всякакъв размер чашчици и чаши за двама, кутийки-сърчица, бутилка вино, обсипана със сърца, кученца, лъвчета и тигърчета, мечета и каквито ви дойдат на ум плюшени животинки със сърце в скута. На едно място предлагат дори комплект от три изделия, специално опаковани за 10 лева– плюшена играчка, послание и декоративни сапунчета-сърца. Картичка-валентинка с послание може да се купи за 1,99 лв.

Малък сувенир, шампанско или бонбони са достатъчни, най-важно е романтичното настроение, емоцията, смята една от продавачките в магазин за сувенири. С което потвърждава, че ямболци съвсем не сме чужди на романтиката, но превръщането на любовта в машина за по-високи търговски обороти по чуждоземен тертип, май много не ни влече.

About the Author :

Leave a reply