Предстои 37-то издание на Националния фолклорен ученически фестивал “Родило се, преродило”

SAM_0055-В 37-мото издание на Националния фолклорен ученически фестивал през 2019 г., подкрепено от Министерство на културата и община Ямбол, ще се изявят  66  индивидуални изпълнители и  17  танцови състави – общо над 400 участника, съобщават организаторите читалище “Зора”-Ямбол. Фестивалът ще се проведе на 13 април 2019 г. в читалище „Зора-1945“ от 10:00 часа.

Компетентно жури ще оценява изпълнителите, разпределени в четири възрастови групи. Всички, участвали в конкурсите, получават грамота. Класираните на първо, второ и трето място във всички конкурси получават дипломи и награди.

Фестивалът се подкрепя и от: Образователен център „Аксес“ – Ямбол;  верига магазини „Славекс“ – ЕООД;  „Кварта ООД“ ; верига магазини „Кауфланд“, клон Ямбол.

НФУФ „Родило се, преродило“ е с дълга творческа история. Създаден в далечната 1988 г. като първи детски фолклорен фестивал в страната за деца до 14 г. възраст. До 1991 г. продължава развитието си с по две издания годишно – пролетно  и зимно. И така вече 31 години  „Родило се, преродило“  дава възможност за изява на учениците от страната да покажат  таланта си като певци, танцьори и инструменталисти и осъществява главната си цел да запазва и разпространява българският фолклор, да възпитава любов към него.

„Родило се, преродило“ е познат, търсен и очакван форум. Доказателство за това е интересът към него, който не е стихнал с годините.

 

About the Author :