Представят “Щъркели на кръстопът” в Театрална работилница “Сфумато”

BIG14147857282Milen_JoroСъбитието тази седмица, за ДТ Невена Коканова” е че за първи път софийският гастрол ще бъде на сцената на Театрална работилница СФУМАТО. Важно е да отбележим и че пиесата, с която ще се представим сега, също се поставя за първи път! Става дума за последното ни заглавие постановка на проф. Атанас Атанасов – „Щъркели на кръстопът” от Никола Русев. Така че интересът и очакването към спектакъла на 17-ти декември са засилени и напълно оправдани. Като допълнителна емоция за състава е и фактът, че комисия на наградите АСКЕЕР ще гледа „Щъркели на кръстопът” и това ще бъде спектакълът на ДТ „Невена Коканова”, който ще се обсъжда за номинации при кандидатурите за 2015 г. Сред комисията са имената на Жорета Николова, Ангелина Славова, Меглена Караламбова, Георги Новаков, Станка Калчева, Нина Стамова.

И за да бъдат емоциите още по-вълнуващи сред зрителите ще бъде и режисьорът на филма „Щурец в ухото”/чийто сценарий е по същата пиеса/ – Георги Стоянов!

Напоследък всяко ново заглавие театърът ни задължително показва в София, благодарение на доброто ни сътрудничество с Театър „Българска Армия”. Така ДТ „Невена Коканова” вече има своя предана софийска публика, от приятели и колеги, от хора които ценят и предпочитат добрия театър. Разчитаме и вярваме в тях, защото наистина ще имаме нужда от подкрепата им на 17-ти /сряда/ от 19.00 ч. в Театрална работилница СФУМАТО!

Дияна Радева

About the Author :