Представят антологична книга на Георги Братанов

ORIGINAL-georgi_bratanov-1На 19 октомври – петък, от 17,30 часа ще бъде представена антологичната книга на Георги Братанов „Молитва към човека” на издателство „Захарий Стоянов”.

Съставител на книгата е писателят Любомир Котев, а издаването й е спонсорирано от Стефан Личев.

Представянето ще бъде в зала „Съвременност” на Културно – информационен център „Безистен“, организатори са община Ямбол, Издателска къща „Захарий Стоянов“ и Дружество на писателите- Ямбол.

Много съм благодарен на Иван Гранитски, че прие присърце тези инициативи да издадем книги на Димитър Яръмов, на Стефан Чирпанлиев, а сега и на Георги Братанов, сподели преди време на една от литературните премиери Любомир Котев. „Аз нямаше да имам своята политическа култура без Георги, много научих от него“, призна писателят. „Трябва да помним тези, които отваряха пъртина за нас в едно време, когато уж беше много тачена литературата и изкуството, но пък всички бяха с  дървени глави, затрупани от предразсъдъци и трябваше някой да пробива с главата си ледовете“, обясни Любомир Котев и посочи, че за него такъв човек е бил пък Стефан Чирпанлиев, за когото също неотдавна излезе книга със спомени на негови съвременници.

About the Author :

Leave a reply