Представителни изяви на клубовете по проект “Твоят час” в ПГ “Васил Левски”

DSC02739Ямбол, 19.02.2018 г.

Представителните изяви на клубовете по проект „Твоят час“ се проведоха в ПГ „Васил Левски“ в Ямбол, днес от 9 часа, в деня на патронния празник на училището. Тържеството бе посветено на 181 години от рождението на Васил Левски.

Артистичните участници от клуб „Часът на таланта“ с ръководител Милена Георгиева спечелиха вниманието на публиката със своите остроумни откровения за училищния живот.

Учениците от групата „България-Италия. Диалог на две култури“, водени от DSC02731Боряна Стамболова, пресъздадоха атмосферата на любими италиански градове, а презентацията им бе своеобразно пътуване във времето и пространството.

Участниците в клуба „Успешна кариера“ на Мария Самра съчетаха полезното с приятното. Те нагледно представиха своите съвети за поведение по време на интервю за работа – умение за водене на диалог, „език на тялото“, дрескод.

Любителите на природата от клуб „Цветен свят“ с ръководител Емилия Кремъкова демонстрираха как се присаждат цветя, а публиката бе убедена колко малко усилия са нужни, за да сме по-близо до природата.

DSC02737През цялото време учениците бяха заобиколени от прекрасните картички, бижута и картини – хартиени и декупажни произведения, дело на приложниците от ателие „Фантазия от хартия“ с ръководител Марияна Христова.

Изумителни бяха стъклописите на малките художници от клуб „Стъклопис“ с ръководител Надя Караманова.

Демонстрацията на роботи в действие  и презентацията на участниците от клуба по „Роботика“ с ръководител Динко Динев естествено спечели многобройни почитатели.

DSC02741Емоциите бяха в изобилие и във физкултурния салон на гимназията, където се изявяваха клубовете по волейбол и плуване. Учениците представиха спортните си умения пред приятели.

А всички изяви бяха увековечени от точното око на хроникьорите от клуб „Фотография“, воден от Стоянка Стоянова.

“Проектът “Твоят час” на Министерството на образованието е продължение на проекта “Успех”. Считам, че това е една добра възможност учениците да бъдат включвани в дейности, които са извън уроците, задължителните учебници и учебни програми”, отбеляза директорът на училището Петя Сярова. “В профилирана гимназия “Васил Левски” най-голям интерес  има към клубовете по плуване, спортни игри, декупаж, стъклопис, клубовете, свързани с изучаване на италианските маниери, клубовете, свързани с танци. Имаме и някои клубове, които са за деца със затруднения по някои учебни предмети и така се подпомагат техните занимания. Новите за тази учебна година клубове са по стъклопис – миналата година нямахме преподавател, който да води това обучение, фотографията е нов клуб- това е предишният клуб компютърни игри, който прерасна в обработка на снимков материал и правене на филми”, допълни директорът на гимназията.

“Давам висока оценка и адмирирам идеята на министерството за ангажиране на свободното време на учениците по този начин. Освен това проектът има и друг положителен ефект – това са възнагражденията, които получават учителите. Т.е. министерството е създало начин, ако един учител иска да получава по-добро заплащане, да се включва в такива дейности”, каза Петя Сярова.

DSC02728 DSC02729 DSC02730 DSC02732 DSC02733 DSC02734 DSC02738 DSC02745

 

About the Author :