Представена беше стихосбирката “Колесницата на времето” на Ани Русева

IMG_9758Стихосбирката “Колесницата на времето” на Ани Русева беше представена снощи, 26 юни 2019 г., в читалнята на Регионалната библиотека в Ямбол. Това е последната изява, организирана от Дружеството на писателите, преди края на творческия сезон, отбеляза председателят му Тенко Тенев и както всички събития през тази година, е посветена на 40 години от създаването на писателската организация в града.

Актрисата Даниела Райчевска прочете стихове от премиерната книга. Редактор на книгата е ямболската поетеса Димитрина Бояджиева, художественото оформление е на дъщеря й поетесата и художничката Магдалена Бояджиева.

IMG_9754Това е втората стихосбирка на Ани Русева. “В поезията на Русева тревожните въпроси на ума и топлата тъга на сърцето са очертани паралелно. Тази поезия е не само възхвала на живота, а и негово огледало. Потъваме в спомени, радост и философски размисли – една безпощадна равносметка, анализ на нашето съвремие, пропито с духовна нищета. Един зов и протест към абсурда на заобикалящата ни действителност”, пише в рецензията на Димитрина Бояджиева, прочетена от дъщеря й Магдалена.

Ани Русева благодари за присъствието на своите приятели от детството и ученическите й години, на любимата учителка Йорданка Чапърова, тук бе и IMG_9750директорката на ПГ “В. Левски” Петя Сярова, при която е работила 16 г., както и художникът Кольо Костов – художник на първата й стихосбирка. Авторката специално благодари на своите две деца – нейната “най-вярна стража”, както пише в едно от стихотворенията си – първите й читатели и критици; на Д. Бечев и Т. Тенев. Тя не пропусна да отбележи и приноса на Антоанета Начева, бивш преподавател по български език и литература, която е била неин най-точен критик.

Ани Русева прочете свой разказ и няколко свои нови стихотворения, на които тепърва предстои издаване.

IMG_9752 IMG_9761

Светлана Чамова

 

About the Author :

Leave a reply