Председателят на Общинския съвет Данаил Ибришимов изгони от заседание общинските съветници Катя Георгиева и Румен Банков

DSC07561Председателят на Общински съвет – Ямбол д-р Данаил Ибришимов отстрани в края на днешното заседание общинските съветници от БСП Катя Георгиева и Румен Банков, позовавайки се на разпоредба в правилника, че „продължително и непрекъснато не дават възможност за нормална работа по време на заседание”.

Председателят на Общински съвет – Ямбол д-р Данаил Ибришимов отстрани в края на днешното заседание общинските съветници от БСП Катя Георгиева и Румен Банков, позовавайки се на разпоредба в правилника, че „продължително и непрекъснато не дават възможност за нормална работа по време на заседание”.

Ситуацията ескалира, след като от трибуната като председател на група Катя Георгиева призова съветниците от ГЕРБ да не отправят лични нападки и да не изнасят в публичните си изявления лични данниза тях, каквито неведнъж е имало и в сегашната, и в предишни сесии, като кой къде е преместил детето си да учи, кой какъв кредит тегли, кой къде се движи с автомобила си и други подобни. Тя ги призова да водят политически дебат, но да не преминават човешките граници.

На този призив председателят отговори засегнато, че преди две заседания Катя Георгиева му е искала оставката и е отправяла лични нападки срещу него, че нарушава правилника, а сега иска от него да не позволява такива нападки. От място тя се опита да му отговори, че думите й не са били срещу личността му, а в качеството му на председател на съвета, но явно той не разбра какво му говори тя и напрежението започна да се повишава още повече.

При представяне на следващата точка кметът Георги Славов обясни как едва ли не Катя Георгиева искала да внесе смут и страх в общинските съветници, които й опонират, а всички били публични личности и нямали право да се сърдят, че част от личния им живот ще се обсъжда публично, защото „всичко лично вече е и публично”. Това принуди двамата съветници, нямащи повече право на изказвания, да реагират от място. Председателят първо защити и повтори тезата на кмета, поспори с Катя Георгиева и Румен Банков, а след това ги отстрани.

Те не се възползваха от правото си да поискат общинските съветници да гласуват за тяхното оставане в залата, защото за всички е ясно, че мнозинството ще подкрепи председателя на Съвета и напуснаха заседанието.

 

 

 

About the Author :

Leave a reply