Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов чества Деня на конституцията с ямболските юристи

DSC08830Тържествено събрание по повод деня на българската Конституция и професионалния празник на българските юристи и съдебни служители се проведе днес в емблематичния за Ямбол Безистен. Гости на събранието бяха председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, народният представител Кирчо Карагьозов, съдия Маргарита Георгиева от ВКС, Областният управител Димитър Иванов, кметът на Ямбол Георги Славов, директорът на ОДМВР Генчо Иванов и други.

„За мен е чест да бъда днес сред вас”, каза в словото си съдия Лозан Панов. Той поздрави ямболските юристи затова, че те са обединени и всички заедно честват Деня на българската Конституция и професионалния си празник.

DSC08838Тържествено слово за Конституцията от името на цялата юридическа общност в Ямболския съдебен район поднесе нотариус Димитър Лахтев. Приветствия към ямболските юристи и съдебни служители направиха председателят на Окръжен съд – Ямбол Васил Петков и председателят на Адвокатска колегия – Ямбол Георги Георгиев, депутатът Кирчо Карагьозов и кметът на Ямбол Георги Славов.

На тържественото събрание беше съобщено, че за първи път тази година е взето решение да бъдат подпомогнати с парични награди двама студенти от Ямбол, които завършват специалност „Право” – Цветелина Тодорова и Ралица Пламенова, пълни отличници на Бургаския свободен университет. И двете бяха поканени на тържеството.

Музикалният фон на тържественото събрание на юристите и служителите от Ямболския съдебен район беше осигурен от квартет «Дианополис».

                                                      Катя Няголова

About the Author :