Предпразнично обновление

IMGP9779Почистване на терени и обновителни прояви предхождаха обичания християнски празник Възкресение Христово, известен в народния празничен календар с наименованието Великден.

Служителите от учрежденията в Болярово и останалите селища в общината се включиха с готовност в тези мероприятия. Окосяване на тревните площи, окопаване на декоративните дръвчета, подрязване на цветните и озеленителни храсти около сградите, в които се помещават съответните служби – всичко това допринесе значително за подобряване на облика в населените места.

IMGP9780Обновена беше и пътната маркировка – чрез варосване на бордюрите. А в град Болярово бяха освежени пешеходните пътеки – дейност, спомагаща за избягване на пътни инциденти и транспортни произшествия.

Почистването на гробищните паркове също бе част от тази предпразнична дейност. Осигуряването на добра проходимост чрез естетично оформяне на пътеките бе извършено в почти всички селища на територията на общината ни.

IMGP9781Похвала заслужават както работниците, отговарящи пряко за поддържането на естетичния облик в селищата, така и всички служители на институции, които активно участваха.

Та нали битието ни е такова, каквото ние, хората си го направим! И дали ще е чисто и красиво около нас, зависи от усета ни за рад, хармония и повече свежест.

IMGP9850 IMGP9856 IMGP0022 IMGP0023

Бинка Величкова

About the Author :