Предимно млади хора са сред новозаразените в Ямболска област

Ямбол, 25.07.2020

Нови шест положителни проби за COVID 19 са установени в област Ямбол за изминалото денонощие, с което случаите на заразени с коронавирус в региона станаха 239, съобщават от Областния медицински съвет. Сред тях са предимно млади хора.

Само една е новата положителна проба от изследваните вчера 6 момчета от ямболския младежки футболен отбор. Момчето е на 12 г. с промяна на обонянието. С него от 40 пътували в автобуса младежи заедно с треньора, заразените вече са 11.

Двама контактни на младежи от футболния отбор също са дали положителна PCR-проба. Това са момиче на 16 г. от Ямбол и мъж на 65 г. също от Ямбол.

След изследване в лаборатория „Лина“ положителна проба е регистрирана и на жена на 46 г. от Ямбол. Тя е на домашно лечение без оплаквания.

В болница в Стара Загора с пневмония е приета жена на 25 г. от с. Меден кладенец,  община „Тунджа“.

От ямболската болница ” Св. Пантелеймон”,  в Стара Загора в тежко състояние, в реанимация е приведен 38 г. мъж от Ямбол. Пробата му за коронавирус е излязла  положителна.

В МБАЛ “Св. Пантелеймон” Ямбол няма новоприети с Ковид 19.  Днес ще бъдат изписани двама пациенти дали отрицателни проби за вируса.

От 239 диагностицирани с коронавирус в региона 7 са хоспитализирани, 33 са на домашно лечение, 180 са излекувани, починалите остават 19.

About the Author :

Leave a reply