Предимно контактни на вече заболели са новите седем случая на коронавирус в Ямболска област

Ямбол, 5.08.2020

Предимно контактни на вече заболели са новите седем случая на коронавирус в Ямболска област, съобщиха за „Делник“ от РЗИ – Ямбол.

Четиримата са от Стралджа и са контактни на двама мъже от същия град на 35 и на 45 г. Става въпрос за две жени на 32 и на 37 г., дете на 14 г. и мъж на 63 г.

От Стралджа е и петият случай на коронавирус в региона – той е на жена на 76 г., която е имала симптоматика от 2-3 седмици, но едва на 31 юли е потърсила личния си лекар. Тя е приета в болница в Сливен с пневмония.

С нея активните случаи на коронавирус в Стралджа от последните дни вече са 10, което се очертава като ново огнище в областта.

Шестият случай на коронавирус в региона е на мъж на 64 г. от с. Пчела. Той също е контактен, съпруг е на жена от Пчела, която вече е излекувана. Необичайното при него е, че имал симптоматика преди време, но е постъпил в Неврологично отделение на ямболската болница с отрицателен PSR-тест. При изследванията се устонавило, че има и пневмония. В болницата се усъмнили и му направили нов тест, който се оказал положителен и сега ще бъде преместен в Инфекциозно отделение.

Седмият случай е на мъж на 25 г., приятел на 24-годишната жена, която е с положителна проба от вчера.

От 265 случая на коронавирус в областта 12 са хоспитализирани – 8 в Ямбол, 2 в Стара Загора, 1 в Сливен и 1 в София. На домашно лечение са 39, излекувани от заразата са 194. Броят на починалите вече е 20, след като почина 92-годишната жена от Ямбол, която е настанена в Дом за стари хора. Тя първоначално беше настанена в Неврологично отделение с мозъчен инсулт, а след като стана ясно, че пробата й за коронавирус е положителна, беше преместена в Инфекциозно отделение. Жената е починала след изостряне на придружаващите заболявания от коронавирусната инфекция.

About the Author :

Leave a reply