Предизвикана реакция

Ямбол, 8.12.2020 г.

Публикуването на сигнал  за неправилно паркиране в градския парк, изпратен до редакцията на сайта „Делник“ от Иван Кърцъков, предизвика възмущението на работещи в общинска администрация.

Оказа се, че паркираният само за 7-8 минути автомобил до зала „Диана“ е на зам.-кмета Михаил Керемедчиев, който е разнасял коледна украса, защото в общината в момента няма шофьори, и той с личния си автомобил е направил необходимото, за да бъде свършена работата. Автомобилът не е възпрепятствал достъпа на линейки или пожарен автомобил, както се твърди.

От общинска администрация определиха сигнала като много грозна и дребнава оплювка.

Читателите са мъдри и могат сами да преценят дали сигналът е дребнаво оплюване, или е гражданска реакция към видяно нарушение.

Позицията на „Делник“ е, че от самото създаване на печатното издание преди 26 години и на сайта преди 6 години редакцията винаги е отстоявала веруюто, че в Ямбол трябва да се чува не само официалното, но и различното мнение.

Потъпкването на многогласието и превръщането му в една единствена и „правилна“ позиция не е полезно за Ямбол и напомня на едни други времена, които уж вече са отминали.

Редакцията не трие коментари, независимо дали са добри или лоши дори и за нас, стига в тях да няма цинични определения. „Делник“ никога не е отказал правото на отговор на никого, затова и даваме гласност на различни сигнали.

Никой не е безгрешен, случвало се е и нас да ни подведат, но ние винаги сме се водили от мъдростта на Волтер, който казва: „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш“.

About the Author :