Предизборна проява на ДПС изпразни училищата в ромския квартал

DSC01952С рехаво присъствие караха днес учебни часове двете училища в ромския квартал ОУ „Д-р Петър Берон” и ОУ „Йордан Йовков”, защото голяма част от учениците им пренебрегнаха учебните си часове, за да бъдат на концерта на певици на „Планета”, финансиран от ДПС.

Предимно деца, ревящи имената на любимите певици и мятащи гюбеци на кръшните ритми, бяха дошли на митинг – концерта, но не толкова да подкрепят ДПС, а да чуят концерта. Малко след 11 часа на сцената излезе Тони Дачева, на която се наложи да пее поне с 15 минути повече, защото политическите гости закъсняха. Малко преди Лютви Местан и цялата компания, която дойде с него, на сцената се появи и певицата Роксана, която влезе в ролята на политически застъпник на ДПС и започна да разяснява как само те се грижели за „братята роми”.

DSC01972Че на децата не им беше до слушане на политически речи, а са дошли за концерта, пролича и от това, че от време на време вместо да скандират името на лидера се опитваха да викат името на Роксана, но екзалтираното множество ги заглушаваше.

Заявка на всяка цена да вземат мандат от Ямбол направиха всички изказали се на сцената – втория в листата, двамата евродепутати, депутатът на ДПС от Сливен, който „хвърли ръкавицата към Ямбол да стигне Сливен и да вкара депутат в парламента”, водачът на листата и лидер на ПП „ДРОМ” Илия Илиев и самият Лютви Местан.

DSC01991Лидерът на ДПС каза, че единствено той не правел политика на жълтите павета, а по квартали и допълни, че България щяла да стане наистина европейска, когато ромският квартал и разбитите и кални улици в него заприличат на красивата магистрала „Тракия”.

Накрая той не пропусна да се оплаче, че не му дават да каже няколко изречения на турски и напук на забраните и уж грозящите го глоби си каза част от речта на турски език.

About the Author :