Преглед на годишната продукция на сливенските автори през 2015 г.

DSCN3092На 29 януари 2016 г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, гр. Сливен, се състоя 20-тия традиционен преглед на литературната продукция на сливенските автори, издали книги през изминалата година.

Литературен обзор на поетичните книги направи поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол, а на сътвореното в областта на прозата – литературният критик Димитър Бечев, директор на Регионална библиотека „Георги С. Раковски” – Ямбол.

Впечатляват талантливите усилия на сливенските поети Деньо Денев, Петя Александрова, Илко Илиев, Милена Николова и Зорница Петрова. В областта на белетристиката се отличават творбите на Андрея Илиев, Камен Васевски, Желяз Кондев, Василен Васевски, акад. Методий Григоров, Николай Султанов, Атанас Скатов, Родислав Стефанов и др.

Тази инициатива е уникална за библиотечната общност в страната, като нейната цел е да се оценят не само постиженията на всички местни автори, а и да се популяризират творческите им усилия, неразривно свързани с възпитаване на любов към хубавата книга и активизиране на четенето сред младото поколение.

About the Author :