Превратаджии в сънищата на Слави Трифонов

Slavi-TrifonovВече почти година мина откакто Слави Трифонов заплаши в зала „Диана”, че ще има кръв, ако управляващите не отговорят на неговите представи за избор на народни представители.

Мажоритарни избори в два тура, кеф ти батка Франция, кеф ти демокрация. Ако проблемите на българската демокрация се решаваха толкова лесно, нямаше със сигурност да са Слави Трифонов и сценаристите му тези, на които двата тура в мажоритарен аранжимент биха хрумнали. За шоумена, на чиито смешки отдавна адекватни хора не се смеят, обаче е характерно да си навие нещо на пръста и да иска целокупният български народ  да го следва.

Ако народът, или част от него, в конкретния случай това бяха депутатите от почти всички партии, не вървят  след  хоругвите на Слави, те са суспендирали Конституцията. Дори са направили държавен преврат, представяте ли си само какво става в България?

Само че комай единствено в лагера на Трифонов виждат държавен преврат в гласуваното неприемане на закона за мажоритарното гласуване. И понеже така и не събра нужните по закона за референдумите гласове, Трифонов и сие сега се правят на войводи.

Преди почти една година пак правеха това упражнение, припомням мястото на спектакъла бе спортна зала  „Диана”.   Зала виждала и истински пехливани, не само медийни.От цялата тупурдия дори няма да произлезе и партия на Слави Трифонов. Ако пък това стане, тя ще бъде карамфил на обществения гроб на шоумена от Учиндол.

Все пак България е страна на чудесата, и след като само за два месеца Николай Бареков влезе на бял кон, че и ризата му бе бяла, че е перчемът му бе перчем, в Народното събрание, що да не довлече водата  и Слави, и свитата му.

Остава да видим наесен и тоя панаир. Или липсата му, все някаква развръзка ще има…

Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply