Превенция на насилието

nasДоброволци на Български младежки Червен кръст от Пловдив и Ямбол участваха в обучение на тема „Превенция на насилието“. Събитието беше част от проект „Стара рана заздравява, лоша дума се не забравя“, който е финансиран от фонд за подпомагане дейности на БМЧК „Мисли глобално, действай локално“.

Обучителят Гергана Георгиева, щатен специалист по „Младежка дейност“ към Областен съвет на БЧК – Ямбол, разясни подробно пред доброволците темата за насилието и неговите проявления, признаци и произход.

Анелия Петрова, зам. областен координатор на Български младежки Червен nasilieкръст – Ямбол, проведе обучение на тема „Психосоциална подкрепа“ с акцент върху методиката, която помага на доброволците да презентират темите „Емоции“, „Стрес“ и „Взаимоотношения“ пред ученици от 4-ти и 8-ми клас. Участниците в обучението имаха възможност в групова работа да изготвят концепция за провеждане на кампания, насочено към темата за насилието и неговата превенция. Младежите изготвиха план за провеждане на лекции на тема „Психосоциална подкрепа“. Участниците в проекта ще проведат срещи с ученици, с които ще разработят интереактивни ателиета за сплотяване на класа. Доброволците получиха сертификати за успешно преминато обучение.

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

About the Author :

Leave a reply