Превенция на водния травматизъм

btyВъв връзка с предстоящия летен сезон и в изпълнение на задачите  за  намаляване на риска от воден травматизъм сред деца, по инициатива на ръководството на ОУ „Св .Св. Кирил и Методий“ – с. Веселиново, община Тунджа, на 18 май 2018г. Ямболската червенокръстка организация проведе обучение по водноспасителен минимум с ученици от училището.

Поставен бе акцент върху опасностите при къпане и плуване в различни водоеми, правилата за водна безопасност, начините за оказване на помощ и самопомощ и първа помощ при воден инцидент.

По време на обучението децата споделиха лични преживявания и btyконкретни случаи с инциденти във водата.  С помощта на специалиста по водноспасителна дейност към БЧК – Ямбол – Добриела Праматарова, учениците определиха основните причини за трагични инциденти с деца, особено в неохраняемите водоеми, намиращи се във вътрешността на страната.

Това е поредното специализирано обучение на тема водна безопасност с ученици от пети, шести и седми клас, като по-рано през седмицата се проведоха обучения с ученици от същата възрастова група на ОУ „Петко Р. Славейков“ в град Ямбол.

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

About the Author :

Leave a reply