Превантивни мерки за ограничаване на скоростта на опасното кръстовище, взело много жертви

DSC02526На 21 декември 2016 г. в залата на община „Тунджа“ се проведе среща по повод набиране на подкрепа за подписката, относно изграждането на кръстовище с кръгово движение на пътя, който пресича първокласния път ГКПП – Лесово – пътен възел Петолъчката.

На срещата присъстваха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, заместник-кметовете на общината Станчо Ставрев и Ели Василева, секретарят на общината Андон Кръстев и инж. Митко Филипов – директор на секретариата на Областния съвет на БЧК.

DSC02531Кметът на село Козарево Теодора Тачева обяви, че до момента са събрани 5 000 подписа за две седмици, в подкрепа на изграждането на кръстовище с кръгово движение и призова присъстващите да се включат. Подписката бе заведена в деловодството на община „Тунджа“ и ще бъде изпратена до всички институции.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев изрази ясна позиция, че държавата трябва да вземе мерки, под въздействието на обществото, за да не се допускат повече такива инциденти.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов коментира, че към момента спешните мерки, които могат да се вземат са поставянето на допълнителни пътни знаци и напречна шумо-вибрираща маркировка на пътя.

Той акцентира още, че след обстойно обсъждане членовете на областната комисия са взели решение на кръстовището да бъде положена вибрираща маркировка, която да ограничи скоростта преди кръстовището. В името на безопасността тя ще бъде положена, въпреки неблагоприятните климатични условия.

About the Author :

Leave a reply