Пребиха кметския наместник на Робово заради незаконна сеч

POLКметският наместник на тунджанското село Робово е бил пребит в неделя заради незаконна сеч. 34-годишният Георги Стоянов Георгиев е настанен в „Хирургично отделение” на МБАЛ „Св. Пантелеймон” с множество наранявания.

В неделя по обяд той получил сигнал от жител на селото, че в общинско дере се извършва незаконна сеч. Веднага отишъл на място и видял трима мъже да режат дърва с машинка. Това били Тодор Иванов и двамата му сина – 30-годишният Иван Тодоров и 23-годишният Павел Тодоров.

Той ги предупредил, че това е общинско дере и не могат да режат дърва от него, а те му отговорили, че режели дървата, защото си проправяли път към тяхно място, защото нямали откъде другаде да минат за него.  Въпреки предупреждението, те не обърнали внимание на кметския наместник и продължили да режат дърва.

Георги Георгиев се обадил на горския, който извикал горската стража. Заедно с кметския наместник те отишли в дома на Тодор, който от 4 месеца живее в Робово,  и видели как прибират дървата. Горската стража влязла с бащата да видят дървата, а синовете препречили път на кметския наместник, не му позволили да влезе и започнали да го обиждат. Той им отговорил да не се правят на големи мъже и тогава почти едновременно те скочили да го бият с юмруци, съборили го на земята и продължили да го ритат.

Цялата разправия продължила няколко минути, Георги Георгиев си отишъл и се обадил на 112 да съобщи за инцидента. Веднага в селото пристигнала линейка на Спешна помощ и полиция. Двамата побойници били задържани, а пострадалият Георги откаран в Спешния център и настанен в болницата с наранявания по главата, защото го ритали и в главата.

Двамата братя били задържани от полицията за 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство. На този етап то е за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, но тепърва прокуратурата ще се произнесе по случая какво обвинение трябва да бъде повдигнато.

About the Author :