Пребитият в ромската махала 38-годишен мъж е с положителна проба за коронавирус

Ямбол, 27.07.2020

Пребитият в ромската махала в четвъртък – 23 юли, късно вечерта 38-годишен мъж от Ямбол е с положителна проба за коронавирус, научи „Делник“.

Той е настанен с множество наранявания в ямболската болница, където в петък с рентген е установена находка за коронавирус в белия дроб и му е взета PSR – проба, която е изпратена за изследване и е с положителен резултат.

По-късно той е настанен за лечение в болница в Стара Загора. Съпругата и децата на 38-годишния мъж, които са били заедно с него по време на побоя и са станали свидетели, са поставени под карантина едва днес.

Последната положителна проба на жител на Ямболска област е на 41-годишен мъж от Елхово, който се изследвал, за да се върне на работа след отпуска. От РЗИ са установили, че близо 10 дни преди това мъжът е правил сватба на дъщеря си.

От диагостицираните 240 с коронавирус в Ямболска област 7 са в болница – 4 в Ямбол, 2 в Стара Загора и 1 в София; 33 са на домашно лечение, излекуваните от заразата са 181, починалите са 19.

Под карантина са 149 души.

Продължава изследването на младежкия отбор по футбол, днес още 6 деца са си направили изследвания. Изследвани са и три майки, контактни на вече заразни младежи които са проявили симптоми. Резултатите им се очакват. Болницата е изпратила общо 10 проби, 3 са контролни, на вече заразени, за проверка дали ще дадат отрицателен резултат, а 7 са на пациенти на болницата, за които има съмнения, че може да са заразени.

About the Author :

Leave a reply