Практиката Фалун Дафа ще бъде представена на фестивала „Здравей Здраве“ в Ямбол

Китйската духовна практика Фалун Дафа ще бъде представена на фестивала „Здравей, Здраве“  в Ямбол на 3 октомври от 13 до 15,30 часа в градския парк. Представянето вклрючва демонстрация на медативните упражнения, кратък разказ за философията, лотосова работилница, а желаещите могат да подпишат петиция за човешки права за спиране на преследването на последователите на практиката в Китай.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска духовна практика на високо ниво за усъвършенстване на духа и тялото. Тя включва философия, основана на принципите истинност, доброта и търпение, и пет медитативни упражнения.

В превод от китайски език, Фалун Дафа означава Великият закон на колелото на Закона. “Фа” означава Закон, принципи, “Лун” колело, “Да” велик. Фалун Дафа е древното наименование на практиката, докато Фалун Гонг е съвременното ѝ име.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Целта на практикуването на Фалун Дафа е постигане на духовно съвършенство и просветление посредством едновременно усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Практиката няма религиозен или политически характер, липсва организационна форма и йерархия. Практикуването на Фалун Дафа е напълно открито: упражненията се изпълняват в градски паркове. Цялата информация за практиката може да бъде намерена в интернет на адрес:

www.falundafa.org

About the Author :