Празнични прояви в “Тунджа” отново в помощ на Петя

1След поредицата благотворителни инициативи в подкрепа на Петя Михайлова от с. Симеоново, организирани по населени места по Великденските празници, набирането на средства за лечението продължи и по Гергьовден, когато са традиционните празници в 4 от селата на община „Тунджа”.

На 05.05.2016 г. в с. Могила се проведе празничен концерт по случай Гергьовден- празник на селото. Участие в концерта взеха Фолклорен ансамбъл „Тунджа”, народният певец Деян Митев и самодейци от НЧ „Пробуда- 1928”.

2Под надслов „Празник на моето родно село” жителите и гостите на село Бояджик отбелязаха 6 май. В празничния благотворителен концерт „Да подадем ръка- да дарим надежда” в подкрепа на Петя Михайлова от с. Симеоново и Михаил Марков от с. Роза, взеха участие децата от ЦДГ, съставите към НЧ „Джон Атанасов- 1928”- детската вокална група „Пъстроцветна дъга”, детския танцов състав „Тракийчета”, фолклорната певческа група и клуба за народни танци. Кметът на село Бояджик Елена Маджарова връчи благодарствени писма на всички спонсори на празника и грамоти за личен принос, родолюбиви начинания и висока гражданска отговорност на жители на селото. Празничното веселие продължи с концерт на оркестър „Преслав”.

3За поредна година жители и гости на село Ханово, отпразнуваха големият християнски празник Гергьовден. Празникът започна с водосвет на отец Жельо в храма „Свети Георги” и освещаване на курбан даден от местните земеделски производители. Гости бяха общинските съветници Йордан Йорданов и Недьо Стамболов, а в празничната програма участие взеха децата и самодейците при Народно читалище „Зора -1928” и Клуб на пенсионера. Празникът продължи с песни и хора изпълнени от Донка и Тодор Кожухарови.

Празникът в с. Маломир бе отбелязан с концерт на Фолклорен ансамбъл „Тунджа” и инициатива за събиране на средства за лечението на Петя.

4 5 6 7

 

About the Author :