Празнични вълнения

1Следпразнично, по повод 8-ми март – Международния ден на жената, потребителите на социалната услуга Дневен център за стари хора – с. Генерал Инзово, община „Тунджа”, отбелязаха празника всички заедно.

Така както през женския месец март мъжете се опитват да „умилостивят” дамите и се опитват да угодят на иначе „капризната женска природа” понякога, и в следпразничният 9 март – ден отреден за веселба и почерпка, на господата не им се размина да покажат и докажат как се грижат и колко ценят дамите до себе си.

2 (1)Мъжкото съсловие на услугата зарадва всяка дама от присъстващите – потребители и персонал, поднасяйки им по една роза – знак на признателност и преклонение пред женската сила и красота.

Част от мъжете потребителите демонстрираха джентълменско поведение към дамите. Снабдени с престилки, господата впечатлиха с уменията на професионални сервитьори и демонстрираха как само те могат и обгрижват своите съпруги, майки, сестри и колежки. Мъжете спечелиха висока оценка от дамите със своите умения да подредят масата, за да сервират на своята дама, заплениха ги с кавалерско отношение, комплименти, учтивост и ведра усмивка.

2 (2)След първата задача, справяйки се подобаващо добре, господата от социалната услуга опитаха за затруднят дамите с „играта с балони”. Без да пестят сили те надуваха балони, в които всяка от жените трябваше да открие своето послание-пожелание за празника, подготвено от ръководството на социалната услуга. С единствено условие – да спукат балоните, но без да използват никакви остри предмети, а само с ръце и крака, жените доказаха че нищо не спира упоритата женска душа. След като се справиха с лекота с поставената задача и за да натрият носовете на мъжете, за да им покажат и знаят кой командва през марта, жените демонстрираха, че освен с красота, те са надарени и с остър ум. Красотата – тя струеше от щастливите женски очи, а интелигентността си доказаха, когато се справиха бързо и лесно със сложните гатанки и скоропоговорки, небивалици и весели шеги.

Всяка дама отнесе пожеланията си у дома – красив спомен от празника, споделен с близки хора и приятели.

Златка Георгиева, ръководител ДЦСХ

About the Author :