Празничен поздрав на кмета на община Ямбол Валентин Ревански по повод Никулден

Скъпи съграждани,

Честит празник! Днес почитаме един от най-тачените светци в християнския свят – Свети Николай Мирликийски Чудотворец!

Паметта на Св. Николай честваме два пъти през годината: на 6 декември и на 9 май.

Свети Николай е бил човек на действието, обикалящ сред народа, помагайки на нуждаещите се. Житието на светия мъж ни показва, че светът е пълен с всекидневни чудеса – чудото на състраданието и на помощта за слабите, болните и бедните, чудото на надеждата за избавление от страданията и нов живот.

Нека следваме посланията на празника!Нека полагаме грижи за най-уязвимите и изпаднали в нужда членове на нашето общество, особено във времена на трудности като днешните.

Трябва да сме единни и да вярваме, че ще преминем през изпитанията и отново ще бъдем заедно, за да изграждаме желаното бъдеще за нас и за нашите деца!

По традиция празникът е семеен, събират се приятели и роднини, но тази година трябва да бъдем разумни и да пазим себе си и останалите.

Ще има много други години и празници, когато ще се събираме отново!

Честит празник на всички именици и на техните семейства, на моряците, рибарите и банкерите, които също празнуват днес. От сърце Ви желая здраве, вяра в доброто и истината!

Бъдете успешни, помнете, че никой не може да ни отнеме любовта, мъдростта и милосърдието! Нека Свети Николай Чудотворец ни закриля и пази от бури и беди нашите семейства и домове!

С уважение,

Валентин Ревански

Кмет на община Ямбол

About the Author :

Leave a reply