Празници в село Генерал Тошево

2 ден на народните будителиС много празници и инициативи беше наситен месец ноември за Народно читалище „Развитие-1905“, с. Генерал Тошево, община „Тунджа“.

На 02.11.2018 г.,големият салон на читалището се изпълни с жители и гости на селото, дошли за концерта по случай Деня на будителите. Богатата празнична програма продължи над два часа с изпълнения на самодейните състави към читалището, гостите от Певческа група„Бяла роза“от гр. Ямбол и много индивидуални изпълнители. Специално за празника бе пресъздаден обичая „Засевки“. Възхитената публика бурно аплодираше всяко изпълнение.

1 170 годни от създаването на храмаНа 11.11.2018 г. бе честването на 170 годишнината от построяването на храм „Св. Архангел Михаил“, който е най-старият действащ храм на територията на община „Тунджа“. Празничната света литургия бе отслужена от Агатополския епископ Йеротей. След нея бе отслужен водосвет за здраве и раздаден курбан за благословение. В празничната програма, освен самодейците от с.Генерал Тошево се включиха и гостите от Добруджа – Певческа група „Българка“, гр. Генерал Тошево.

3 диамантена сватбаНа 21.11.2018 г. бе отпразнуван Денят на християнското семейство, както и диамантената сватба на семейство Анка и Георги Русеви, и златните сватби на семействата Радка и Стоян Колеви и Димка и Георги Пееви.

 

Читалищно настоятелство

на НЧ „Развитие-1905“

с. Генерал Тошево

About the Author :

Leave a reply