Празниците на община “Тунджа” започват от 5 април

община-тунджа-5AКметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев представи пред журналисти акценти от празничната програма, посветена на Деня на общината – 22 април. Те ще се проведат през периода 4 – 23 април 2015 година.

Началото е на 4 април, когато в 15 часа ще бъде открита обновената сграда на музеен комплекс „Старата Акбунарска къща“ в с. Генерал Инзово. На следващия ден – 5 април от 10.00 ч., в парка на селото ще се проведе шестнадесетото издание на фолклорния фестивал „От Цветница до Гергьовден“.

Младежка дискусия „С Тунджа в сърцето” – „Моята идея за развитието на Община „Тунджа“ ще се проведе на 11 април от 11.00 ч. в конферентната зала на Община „Тунджа“.

На 12 април от 13.00 ч. село Симеоново отново ще бъде домакин на общинския празник „За хляба наш”, съпроводен с концерт на певицата Славка Калчева. На същия ден, от 14.00 ч. в с. Голям манастир ще се проведе Осмия общински турнир по народни борби.

Единадесетият Бизнес форум ще бъде на 17 април от 14.00 ч. в хотелски комплекс Ямболен“ – лесопарк „Бакаджик“. Тази година темата е „Стратегията за местно развитие на МИГ „Тунджа” – резултати и нови перспективи”.

На 18 април от 10.00 ч., в конферентната зала на Община „Тунджа“, ще се проведе Общинска конференция „Взаимодействие между местната власт, бизнеса и НПО”. Тя се организира в рамките на проект „Те могат” на Сдружение ,,Рестарт 12”.

От 14 до 20 април ще се проведат традиционните Тунджански литературни дни.

Отново за децата на общината се организира Общинската детска асамблея „Тунджа – творчество и красота”, в рамките на която е празникът „Водим бъдещето за ръка“. Тази година тя ще е съпътствана с шоу-спектакъл „Детско царство” на куклен театър „Георги Митев” – Ямбол и отчитане на Конкурса за млади художници, литератори и фотографи на тема „С Тунджа в сърцето”.

Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол гостува с постановката „Политикани” в три села.

Авторският спектакъл на актьорите Велика Видева и Звезделин Минков „Гражданка на село” ще бъде представен в 12 населени места.

„Песен за Тунджа” – под този надслов са празничните концерти на певците Величка Русева и Румен Бошнаков, които ще бъдат изнесени в 10 села на общината.

15 са концертите на Фолклорен ансамбъл „Тунджа”.

На 21 април ще бъдат открити три нови обекта:

– 9.30 ч. – с. Кабиле – Откриване на Общностен център за деца и семейства по Проекта за социално включване;

– 10.30 ч. – с. Дражево – Откриване на Младежки Лидер център по проект пред МИГ „Тунджа”;

About the Author :