Празниците в Начално училище „Св.Св. Кирил и Методий”

9274adКулминацията на празниците, посветени на 119 години от създаването на Начално училище „Св.Св. Кирил и Методий”, бе на 20 май.

Началото на тържествата на едно от най-старите училища в Ямбол стартира още на 12 май с Подвижната библиотека „Ние четем заедно”, която е свързана с училищния конкурс „Една чудесна приказка”, и продължи до 16 май.

9412adНа 19 май се вдигна още „градусът” на емоциите, тъй като тогава бе награждаването на изявени ученици от НУ „Св.Св. Кирил и Методий” за постигнати високи резултати в областта на науката, изкуството и спорта. Поради факта, че елитното ямболско училище има много деца, празникът се състоя на две смени – за тези, които учат сутрин, и за азбукарчетата, които напредват по пътя на знанието след обяд.

Още вълнения за възпитаниците на Началното училище имаше на 20 май, когато в 9 часа в двора на школото тръгна хепанингът, с участието на клубове по програма „Успех”- формациите „Модерни танци”, „Весели ноти”, „Хороводец”, както и с участието на спортни двойки към клуба по спортни танци „Тандем”- Ямбол.

9417adЧаст от преподавателите и техните ученици заминаха на еко екскурзия, наречена „По стъпките на древните траки”, в която участваха по-големите момчета и момичета от училището, тези от трети и четвърти клас. Това хубаво пътуване бе до Националния архитектурен резерват „Кабиле”, но децата имаха амбиции и желание и изкачиха и Зайчи връх, откъдето гледката е вълшебна. Особено в слънчев ден, какъвто бе, поне до обяд, 20 май.

9421adПо същото време друга част от децата на НУ „Св.Св. Кирил и Методий”, тези от втори клас, работеха по своята „Цветна тебеширена приказка” в градския парк. Най-малките, от  подготвителната група и от 1 клас останаха в училището, за да влязат в „Работилница за мечти”, а тези, които са спортни натури се хвърлиха в баскетболния междуучилищен турнир.

9423adИ пак на 20 май, в началното училище бе открита фотоизложбата „Аз, фотографът”, направена от деца, които участват през годината  в проект „Успех”. И виждат света през любопитното око на обектива.

На празник като на празник – в началото бе словото и то бе почетено подобаващо чрез празния брой на училищния вестник, издаден от клуб „Журналист” в Начално училище „Св.Св. Кирил и Методий”.

 

About the Author :