Празник на талантите в Завой

???????????????????????????????На 30.04.2015 г. в НУ „Васил Левски” се проведе „Празник на талантите”. Празникът е организиран по желание на учениците, а ние учителите решихме да ги подкрепим в това тяхно желание за изява след натоварения учебен процес през месец март и преди предстоящото Национално външно оценяване за учениците от четвърти клас през месец май. Това е едно продължение на представителните изяви на групите, които работиха по проект УСПЕХ в края на месец март.

Децата се подготвяха с голямо желание за този празник. Доразвиха и обогатиха със свои идеи дейностите в клубовете за извънкласна и извънучилищна дейност. Нарисуваха много картини, научиха много песни, актьорското им майсторство вече е видно, кулинарните им умения се обогатиха, желаещите да се занимават с различни видове спорт всъщност са всички деца и ученици от училището.

???????????????????????????????За Празника на талантите децата продължиха своята работа в клубовете по интереси. Клубът по фолклор се представи с обичаи от празничния фолклорен календар „От Великден до Гергьовден”. Събра първите експонати за етнографска сбирка. Помогнаха им дейци от читалището на селото, служителите в кметството, жените от пенсионерския клуб. Те с желание участваха и в самия празник, облечени в народни носии. Това много впечатли учениците.

Винаги до децата, изслушвайки ги, стараейки се да осъществи идеите им беше класната им ръководителка Диана Паскалева.

???????????????????????????????В клуба по здравословно хранене под ръководството на Марийка Колева децата приготвиха чудесни сандвичи и плодова салата за всички свои съученици. Бяха разделени на два отбора: момичета – отбор плодове и момчета – отбор зеленчуци. Момичетата приготвиха плодови салати и ги подариха на момчетата. Момчетата пък направиха и подариха на момичетата красиво направени сандвичи.

???????????????????????????????Учениците от спортния клуб с ръководител Виолета Добрева  показаха своите спортни умения. В щафетните игри заедно с децата бягаха и техните майки в желанието си децата им да бъдат първи. Майките аплодираха, насърчаваха и се забавляваха заедно с децата.

???????????????????????????????„Славеевите гласове” пяха от сърце любими детски песни под ръководството на Калина Петрова. Весели, емоционални, славейчета сладкопойни. Припяваха и техните майки. Ясно беше, че са се включили в разучаването на текстовете от децата.

Клуб „Приказен свят” с ръководител Снежана Костова  представи драматизации на приказките „ Трите прасенца” и „Задави се Меца”. Децата бяха прекрасни актьори. А класната стая – вълшебна стая от приказките с изработените декори и украса.

Възпитателите Йорданка Кънева и Зоя Пеева помагаха на всички за изработване на материалите за изявите, за украса на класните стаи и подготовката на учениците.

???????????????????????????????А фотографите на събитието бяха леля Пепа и леля Таня.

Този празник се превърна в една работилница за таланти. Поле за изява на талантливите деца на НУ „Васил Левски” с. Завой. Във всяка стая беше по своему весело и емоционално. Във всяка стая се чуваше песен, музика, смях, аплодисменти.

Родителите на нашите ученици също се включиха в празника. С радост и възхита гледаха децата си. Преди началото ту им оправяха косичките, ту им нагласяха престилките, венчетата, маските. А след всяко изпълнение аплодираха бурно.

???????????????????????????????Дейностите по проект УСПЕХ за 2014/2015 учебна година приключиха. Но този празник и  желанието на учениците да обогатяват своите умения и да се изявяват гарантират устойчивост на реализираните вече дейности.

 

 

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Станка Георгиева, директор на НУ „Васил Левски” , с. Завой

About the Author :