Празник на ромите в Мамарчево

IMGP5988aВ община Болярово ромите отбелязаха своя ден. В няколко селища на общината бе организирана празнична програма. Международният ден на ромите ще бъде отбелязан официално в Болярово с тържество на 11 април от 14 часа в салона на читалището.

В село Мамарчево днес също бе отбелязан този ден. Организацията бе на НЧ «Светлина» – село Мамарчево с читалищен секретар Стоянка Домусчиева, кметство – село Мамарчево и с финансовата подкрепа на общинското ръководство. С рисунка на асфалт започна празникът за ромските деца. Пред сградата на читалището, под празничната украса, мамарчевските деца рисуваха с цветни тебешири, влагайки творчество и старание, всеки избрал тема за своята рисунка. Техните разнообразни цветни картини привличаха погледите на минувачи и техните съселяни, а родителите гордо се усмихваха, наблюдавайки децата си.

След приключването на рисунките, празникът продължи с песни и танци за децата, като за всяко имаше празнична почерпка, осигурена благодарение на финансовата подкрепа на общината. Кметът на село Мамарчево Марчо Тодоров, поздрави децата за хубавите рисунки и приветства всички роми с техния празник. Веселбата продължи през целия ден.

About the Author :