Празник на опазеното родолюбие

27_nСъхраняването на местните традиции е белег, който характеризира всяко родолюбиво население. А хората от село Голямо Крушево са именно такива. Ежегодно те се събират към края на август, за да се видят с онези, които се завръщат към родовите си корени и да се повеселят заедно. Обзети от празнично настроение, и местните жители, и гостите бяха забравили в този ден делничните грижи.

Църковната служба събра в местния храм много богомолци сутринта на 29 август 2015 година.

Помислено беше и за децата. За тях беше забавното, интересно шоу, подготвено и реализирано от Ангел Попов, актьор при Куклен театър – град Ямбол.

А привечер започна концертната програма. С патриотична песен, изпълнена от него самия, поздрави кметският наместник Костадин Иванов своите уважаеми съселяни.

34_nПръв поведе хорото кметът на община Болярово Христо Христов. Гост на празника бе и Мария Чанева, секретар на общината. За празничното настроение на присъстващите се погрижи оркестър „Елховски ритми”. До късно не стихваха ритмичните мелодии и кръшните песни на солистката.

Неотразимо красив финал на празничната вечер бяха светлинните водопади от пъстроцветни ракети, озаряващи небето.

Благодарност заслужават както организаторите (в лицето на общинското ръководство и кметското наместничество), така и фирми, индивидуални земеделски производители, животновъди, които подпомогнаха финансово тази инициатива.

Един пореден мил, емоционално наситен празник на опазеното родолюбие!

80_n 82_n 89_n 96_n 97_n 99_n

About the Author :