Празник на новия живот

???????????????????????????????21 януари- всяка година този ден  в село Тенево, се превръща в един истински празник – Празник на благодарността към хората в престилки бели, които се грижат за  идващият с вик на бял свят нов живот.

По традиция на този ден и то не от вчера, а много назад във времето поливаме на докторката, даряваме я с кърпа, за да измие от себе си старата година в очакване на новите бебета през 2015 година.

???????????????????????????????Не изменихме на традицията. В препълнената зала бяха и млади и  не толкова млади майки, но всички благодарни към труда на д-р Бабурова, която  над 25 години се грижи за новия живот в нашето село.

Поздрав за Деня на Родилната помощ към медицинския екип поднесе  г-жа Нели Славова – председател на Общински съвет „Тунджа”, пристигна поздравителен адрес и от кмета на селото Димитър Комитов, но нека не забравяме и поздрава вълнуващ и емоционален от името на децата от ОДЗ „Кольо Тенев” и младите майки на Тенево.

???????????????????????????????Вода, сапун, разчупена пита, танци по женски, и от всичко по много имаше в този празничен ден, а най-истински бяха усмивките и вълшебните думички  от всички в залата „БЛАГОДАРИМ ТИ д-р БАБУРОВА!“

 

Нели Ройдева

About the Author :