Празник на детето в община „Тунджа“

k1По повод 1 юни „Международен ден на детето“бе организиран детски празник от екипа на проект „Желани пространства” – Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, заедно с Детска градина „Кольо Тенев“, с. Тенево и филиалите от селата Генерал Инзово, Крумово, Маломир.

k2Пространството около басейна се превърна в една щастлива детска планета, изпълнена със смях, веселие и забавление. В празника участваха 130 деца и родители в това число и деца от Детска градина „Щурче“, село Кукорево,които се включиха в разнообразни викторини и игри. Обособени бяха аниматорски кътове, където децата рисуваха, оцветяваха и апликираха.

k3Кметът на община „Тунджа“, Георги Георгиев, откри празника и пожела на малчуганите здраве и щастливо, безгрижно детство.На празника присъстваха още заместник-кметът Станчо Ставрев, кметът на село Генерал Инзово Галин Пантелеев.

4Празникът беше озвучен с детска музика и песни, също така малките таланти можеха да се изявят с песни и любими стихове. За всички деца имаше специален подарък – торта, която да им напомня, че няма нищо по-сладко от детството.

В прекрасния и слънчев юнски ден се получи празник за децата, наситен с много положителни емоции, а за възрастните той беше едно докосване до спомена за безгрижното детство.

2 56 7 8 11 1210

About the Author :