Празник на буквите в ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” – Зимница

DSC03579Смутени и развълнувани, съсредоточени и амбицирани да докажат, че познават буквите и могат да четат и пишат, децата от първи клас при ОУ”Св.св.Кирил и Методий”Зимница преживяха  щастливи мигове. Пред гостите Митко Андонов, кмет на общината, Мария Толева, зам.кмет, директорът на училището Галина Александрова, представители на кметството и читалището малките рецитираха стихове за азбуката, за буквара и читанката, изпяха песни, които обичат, показаха драматизация по приказката „Дядо и ряпа”. Нито едно от децата не изпускаше от поглед  г-жа Десислава Стоилова, учителката, която с много търпение и любов през учебната година им отвори очите към знанието, изпълняваха  всяко нейно указание, търсеха и помощта на Петра  Митева, възпитател, за да се чувстват силни и сигурни в знанията.

DSC03576На финала  г-жа Александрова отправи своето поздравление към първолаците за усърдието, за показаните знания. С пожелания  книжките да бъдат техен постоянен спътник в живота тя връчи на всеки малчуган  Грамота и приказна книжка. Участниците в урока се зарадваха и на поздравлението на кмета Митко Андонов. Те успешно се справиха с изпита на който ги подложи. Без грешка отговориха на въпроса  кое е родното село, как се казва училището, какво е делото на братята Кирил и Методий…И обраха ръкоплясканията  на присъстващите родители и учители. Г-н Андонов подари комплект книжки с послание към всяко дете.  В обръщение към родителите  изрази увереността си, че ще подкрепят малките в стремежа им към знания, ще дават правилните съвети за опазване на училището – втори дом на всяко дете и храм на знанията.

DSC03591С покана да посещават читалището и библиотеката, да участват в танцовия детски състав, към  бъдещите второкласници се обърна и Елка Пейчева, председател на настоятелството. Подаръци имаше и от кметството. С възхищение за добре проведения празник, за постигнатите знания, цветя на г-жа Стоилова- за първа година учител, с първи випуск  първокласници и първи празник на буквите,  поднесоха колегите й от обединението на началните учители. Мило прозвучаха и  песните на петокласниците към най-малките ученици. Всичко завърши с радостта около тортата с буквички. И очакване на една незабравима лятна ваканция.

DSC03582 DSC03588

About the Author :