Празник „Детска планета“ в село Хаджидимитрово

DSC08073Ново детско заведение за малчуганите от група „Пчелички“ и група „Калинки“ на село Хаджидимитрово към ОДЗ „Изворче“ официално отвори врати. Лентата на красивата сграда прерязаха кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев и директорът на ОДЗ „Изворче“ Милена Паскова. Водосвет за освещаване на помещенията отслужи отец Георги. Жизнерадостни песни, стихчета и танци поднесоха малките „слънца“, които с гордост споделиха, че са от „Детска планета – по-светла и по-топла от Слънцето, по-голяма от Юпитер и заема централно място в СЪРЦЕТО НА ТУНДЖА“.

DSC08113В словото си кметът Георги Георгиев сподели, че за преустройството на материална база на закритото начално училище са вложени 356 418 лева. Те са осигурени по проект, реализиран през 2014 година по Публичната инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Изграждането на детската градина в село Хаджидимитрово съчетава в едно по безспорен начин усилията на местната власт и потребностите на местните общности – на децата и техните родители. В двете детски групи качествена ранна детска грижа и предучилищна подготовка ще получават 47 деца от село Хаджидимитрово на възраст от 3 до 7 години

„Преустроената материална база на закритото начално училище, днес има нова функционалност и това потвърждава стремежът на местната власт към доброто стопанисване на общинската собственост и към устойчиви и ефикасни инвестиции в бъдещето на децата ни“, добави кметът Георгиев. Той изрази увереност, че в просторните слънчеви занимални и спални, както и в зеления двор на детския дом, децата от село Хаджидимитрово ще имат пъстро и усмихнато детство.

С думи на благодарност към общинското ръководство и за грижата към децата и техните родители се обърнаха кметът на селото Тошо Тодоров и директорът на ОДЗ „Изворче“ Милена Паскова.

С радостни усмивки малките момиченца и момченца въведоха своите гости и родители в красивите си стаи и развълнувано им показваха пъстрите играчки и уютните спални помещения

About the Author :