Празник в село Кукорево

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБогат, красив, вълнуващ Празник на село Кукорево организираха за поредна година кметството и читалището на селото. Традицията беше възстановена от сегашния кмет на най-голямото населено място на община „Тунджа“ Кольо Дичев.

Сред изпълнения с жители и гости на селото площад бяха кметът на общината Георги Георгиев, народният представител Иван Чолаков, заместник-кметът на „Тунджа“ Станчо Ставрев, общински съветници, кметове на населени места. Тържеството откри местният кмет Кольо Дичев. В обръщението си към присъстващите той изказа благодарност към множеството дарители и приятели на Кукорево, благодарение на които празникът е изпълнен с толкова много красота, вкусни почерпки и богата празнична програма. С приветствие към участниците в събора се обърна кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Той призова присъстващите да отворят сърцата си за добро, за веселие и приятелство, които са изключително ценни в днешното напрегнато ежедневие. Кольо Дичев дари на кмета Георгиев икона с лика на Богородица и с пожеланието тя да закриля Общината и всички нейни начинания, които са в полза и защита на гражданите й.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа красивия и благоустроен площад пяха и играха Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и местният танцов състав „Тракийци“. За доброто настроение на присъстващите едно след друго следваха изпълнения на оркестър „Тракийски бисери“.

Следвайки традицията, в 14 часа започнаха състезания по свободна борба за момчета до 14 години. Съдия на срещите беше Юлияна Янева, завоювала трето място на световното първенство за кадетки ,което се проведе в Снина – Словакия през настоящата година. В съдийския състав бяха народният представител Иван Чолаков и Росица Иванова – национална състезателка по борба.

След динамични и оспорвани двубои в Детския турнир по свободна борба за деца до 14 години в с. Кукорево, съдийският състав, с участието на народния представител Иван Чолаков и треньора по борба Пепа Перчинска, класира следните млади борци:

 

І категория до 30 кг – деца

  1. Златомир Стоянов – гр. Ямбол
  2. Минко Станчевх – с. Кукорево
  3. Димитър Петров – с. Окоп

 

ІІ категория до 45 кг – деца

1.Емилиян Филипов – с. Кукорево

  1. Виктор Михов – гр. Ямбол
  2. Кольо Мариев – с. Кукорево

 

ІІІ категория 30 кг – момчета

1.Исус Караманов – с. Кукорево

2. Димитър Монев – гр. Ямбол

Малките спортисти получиха парични и предметни награди.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the Author :