Празникът на Ямбол – разнообразна музика, театър и икономически форум

logo_Den na YambolИ тази година община Ямбол отбелязва празника на града с богат микс от културни и обществено значими събития.

Честванията започват от 3 и 4 юни с два последователни концерта на Танцова школа „Всички стъпки“, със специалното участие на тийн-звездата Михаела Филева.

От 9 до 12 юни в Градския парк ще се проведе второто издание на Ямбол бирфест. В четирите поредни вечери ще се лее рок музика с Милена Славова, Ерол от „Уикеда“, група „Атлас“, Дичо и „Svetlio & The Legends” и мн. др.

Пресъздаване на битка между римски легионери и тракийски войни е кулминацията в тазгодишното издание на V Панаир на туристическите забавления и анимации, провеждани в Античния и тракийски град „Кабиле“ край Ямбол. Атракциите могат да бъдат видени на 11 и 12 юни на територията на археологическия резерват.

Театралните празници „Невена Коканова“ ще зарадват почитателите на Мелпомена в седмицата от 13 до 19 юни с гостуващи спектакли на водещи театри в страната.

Арт-фестивалът „Отворени пространства“, отново ще провокира с пъстра смесица от музика, спорт, артистични инсталации и пърфоманси, работилници на открито. В дните 18 и 19 юни на територията на Градския парк всеки ще може освен като публика, да се изяви и като пряк участник в събитията от програмата. Изненадата тази година е домакинството на Ямбол на Балканската лига по канадска борба с участието на осемте най-силни мъже на полуострова. Сред акцентите в програмата е и поредното издание на Националния графити фест, артистичният проект „Отразена светлина“, концерт на „Оратница“ и много други.

Кулминацията на празниците е концертът на култовата руска група „Любе“, които идват тук специално за Деня на Ямбол. Феновете им могат да чуят любимите си песни на площада пред община Ямбол на 18 юни (събота). Началото е в 20.00 часа, вход свободен.

На самия празник на града – 20 юни („Св. Дух“) общината организира международен „Икономически форум Ямбол. Един град – много възможности“. В двудневната програма (20-21 юни) представители на българския и чуждестранен бизнес ще се запознаят с потенциала на града и региона като атрактивно място за инвестиции.

About the Author :