Празникът на мама в детската градина

IMG_8825За децата от ДГ „Здравец“  град Болярово (и филиалите в Стефан Караджово, Шаркови и Воден) Денят на мама – Осми март е един много вълнуващ и мил празник. Те ежегодно чакат в този ден, за да поднесат на мама цвете, картичка и стихче в знак на обич и признателност. Да изпеят песничките за обичаната мама, да покажат новите си танци и умения.

И тази година, 8 март в детската градина бе много вълнуващ! По-малките, от група „Буратино“ имаха първи тържество, в което поднесоха на мама стихове, песни, картички и много изненади. Подготвени от любимите си учителки – госпожа Гочева госпожица Борисова, те изненадаха гостите – директората си г-жа Гюрова и майките и близките си с празничната програма, старателно подготвена за гостите. Най-малките за пореден път доказаха, че са и рецитатори, и артисти, и танцьори – финала на тържеството бе танц с майките.

По-големите от група „Мики Маус“ също изненадаха родителите с оригинална програма. Бъдещите първокласници и техните по-малки приятели рецитираха стихове за майките, показаха много артистичност и пластичност в оригинален танц, подготвен от прекрасните си учителки – Надя Ставрева и Стоянка Христова. И още много изненади имаше за присъстващите на това вълнуващо тържество. Разбира се, и подаръци за всички майки  почерпка за децата.

Не по-малко трогателни бяха тържествата на караджовските, шарковските и воденските деца. Защото мама е най-любимата думичка, изричана с много любов, а Осми март – най-милият празник не само за родителките, но и за дечицата!

IMG_8793 IMG_8812 IMG_8814 IMG_8824 IMG_8852

About the Author :

Leave a reply