Празникът на дамите – весело почетен в община Болярово

IMG_8943И тази година Международният ден на жената – 8 март, бе посрещнат с весели тържества във всички населени места в община Болярово. Кметът на общината Христо Христов не пропусна да подари цвете на всяка дама – в част от населените места лично, в други – дамите получиха своето цвете от кметовете и кметските си наместници и се веселиха часове заедно.

Дамите от общинската администрация се събраха да отбележат празника си в ресторант „Странджа“ в град Болярово. Те бяха поздравени с трогателни и нежни слова не само от кмета на общината г-н Христов, но и от г-н Кольо Пехливанов (главен експерт „Хуманитарни дейности“). Господин Христов пожела на дамите да са все така красиви, винаги здрави и усмихнати и благодари, че са поканили и тях – мъжката част от колектива, за да се веселят заедно и да споделят празника си.

Господин Пехливанов също поздрави дамите – не само с приветствени слова, но и с две невероятно трогателни стихотворения, описващи женската орис.

Поздравите бяха и музикални – виеха се хора до късния следобед, младият ямболски ди джей не пропускаше нито един поздрав за нежната част на общинската администрация, които доказаха за пореден път,че умеят да се веселят.

В село Мамарчево също отбелязаха подобаващо празника. Общинският кмет Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева успяха да се включат в част от празника им. Дамите от Мамарчево получиха не само цвете от г-н Христов, но и от кмета на селото – Марчо Добрев. Господин Христов поздрави дамите и подчерта, че винаги с удоволствие идва в това село, ще продължи да работи за благото не само на тях, но и на хората от всички населени места на общината. Кметът и госпожа Терзиева се включиха в танците и веселието на мамарчевските дами и обещаха скоро отноо да ги посетят, за да поговорят за проблемите им.

Празника си почетоха и шарковските дами – те получиха също цветя и много музикални поздрави – специално за дамите пристигна оркестър с певица, поздрави ги с няколко и талантливият им и млад кмет – Иван Апостолов, изявен самодеец. Много смях и веселие споделиха дамите в този ден – след преживяното в предходните месеци, сили за усмивки намираха и дамите, които отново имат надежда, че няма да загубят поминъка си, след добрата новина, че отново могат да гледат животни. Отново имаха сили да се веселят и общинският кмет както и кметът на селото ги увериха, че ще направят всичко по силите си тези борбени и горди българки да продължат да се усмихват.

С цвете и внимание бяха уважени и дамите от социалните заведения на територията на общината, а грижовните жени от персонала на тези заведения също имаха организирани празници от управителките си.

IMG_8860 IMG_8861 IMG_8862 IMG_8882 IMG_8883 IMG_8884 IMG_8891 IMG_8923 IMG_8928 IMG_8931

About the Author :

Leave a reply