Празникът – досадно задължение или чест

Diana1Диана Иванова

За осма година Ямбол празнува 24 май с празнично шествие. Общината се опита да внесе празничност като подари на учебните заведения хоругви, но явно за някои от тях това шествие се превръща по-скоро в досадно задължение, отколкото в място, където могат да представят училището си с чест.

По представянето им на този 24 май можеше да си проличи кой какъв смисъл влага в този празник и в това шествие. Имаше училища, които бяха представени със сериозно присъствие на учители и ученици, и такива, които уж са големи и престижни, а бяха една купчина хора, която едва се забелязва. Да не говорим, че имаше шестващи ученици, които бутаха велосипед. Едва ли училищата са целили да шестват с досада в центъра на Ямбол, но от нечии представяния прозираше точно това.
Няма да бъде така, ако учебните заведения канят на това шествие най-достойните си ученици и превърнат преминаването през празничната арка в награда, а не в досадно занимание. Защото, ако продължаваме в този дух, съвсем ще изпразним от съдържание честването на 24 май.

About the Author :

1 Comment to “Празникът – досадно задължение или чест”
  • ЕЛЕНА
    May 27, 2016 - Reply

    ЧЕСТВАНЕТО НА 24 МАЙ НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗПРАЗНИ ОТ СЪДЪРЖАНИЕ ЗАЩОТО ВСЯКА ГОДИНА СЕ ЧЕСТВУВА ОТ РАЗЛИЧНИ ХОРА -АБИТЮРЕНТИ ДРУГИ КОИТО ИДВАТ НА ПРИЯТЕЛСКИ СРЕЩИ ЧЕСТВАЩИ ГОДИШНИНИ ОТ ЗАВЪРШВАНЕТО А И МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ КОИТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТИВАТ НА МАНИФЕСТАЦИЯ !ЗА ТОВА 24 МАЙ НЯМА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ДОСАДНО ЗАНИМАНИЕ И ЩЕ ОСТАНЕ ВЕЧЕН ПРАЗНИК!КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ЧЕХИТЕ ТЕ ПРАЗНУВАТ СВ КИРИЛ И МЕТОДИ В КРАЯ НА ЮНИ 3 ДНИ !

Leave a reply