По пътя на коприната

IMGP5095Интересна и незабравима несъмнено ще остане еднодневната екскурзия до Гърция за боляровските и караджовските пенсионери на 8 ноември 2014 година. Маршрутът им беше – Дидимотика – Александруполис или както е записана на сайта на туроператорите – „По пътя на коприната”.

Ескурзоводът на пенсионерите в тази чуждестранна историческа разходка бе усмихнатата и чаровна Валя Рангелова. Тя разказа на групата интересни факти за местата, които посетиха, заведе ги и на магазините, от които да купят сувенири и подаръци за спомен на близките си.

IMGP5083Всички бяха наистина очаровани от посетените исторически забележителности в град Дидимотика- Златната църква, Двойната крепост, Джамията на Баязид II. За всяка от тези исторически забележителности обаятелната Валя разказа факти и легенди, а екскурзиантите, разбира се, си направиха снимки за спомен.

Обиколката продължи през област Еврос (Марица) по „пътя на коприната” до Александруполис. Там те разгледаха основните забележителности – крайбрежната алея с прочутия Александруполски фар и пристанището.

IMGP5067След края на обиколката на забележителностите, пенсионерите имаха възможност да се разходят из града и да пазаруват по магазините от централните улици, както и в някои от големите вериги.

Вечерта си тръгнаха доволни, развълнувани от впечатленията си от деня и с подаръци за близки и приятели.

 

IMGP5058Председателката на пенсионерски клуб – Боляраво Елена Николова и цялата група благодарят сърдечно на отзивчивата и слънчева екскурзоводка Валя и на шофьорът Желязко, които помогнаха тази екскурзия да се осъществи и да остави ярки впечатления. Всички те се надяват да са заедно и по други маршрути в близко бъдеще.

About the Author :