По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено наказание от 8 години „лишаване от свобода“ спрямо подсъдим за опит за контрабанда на близо 22 килограма кокаин

 

Ямбол, 02.06.2022 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено наказание от 8 години „лишаване от свобода“ спрямо М.С. Той е подсъдим за това, че направил опит противозаконно да пренесе през границата на страната близо 22 килограма кокаин. Престъплението е осъществено на 16.12.2020 г. на ГКПП – „Лесово“, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.242, ал.4, пр.1, вр. чл.2, вр. чл.18, ал.1 от НК, тъй като контрабандата е в особено големи размер, а деянието е останало недовършено, поради откриването на наркотичното вещество от митническите служители.

По време на разследването е установено, че кокаинът е превозван в лек автомобил, преминаващ на изходящо трасе от България към Турция. Наркотичното вещество е открито под допълнително монтиран капак на фабрична кутия в багажника, предназначена за резервната гума. То е било разпределено в 22 пакета. Общата стойност на кокаина възлиза на 1 309 744 лева по цени на съдопроизводството.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

About the Author :