По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Ямбол мъж бе осъден на 4 години „лишаване от свобода“ за причиняване смъртта на две лица и телесни повреди на други пет при ПТП

 

Ямбол, 10.11.2021 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Ямбол бе наложено ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо В.Й. Той е подсъдим за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други пет. Престъплението е осъществено на 14.04.2018 г. на Автомагистрала „Тракия“. То е квалифицирано по чл.343, ал.4, вр. чл.3, б.“в“ и б.„б“, пр.1, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че В.Й. е управлявал собствения си микробус по Автомагистрала „Тракия“. В превозното средство, което е бил с посока на движение от гр. Бургас към гр. София, са се возили всички пострадали лица. В един момент подсъдимият е загубил контрол над превозното средство, което довело до завъртането му на 180 градуса. Микробусът напуснал пътното платно и се преобърнал, преустановявайки окончателно движението си по таван. Двама мъже са починали на мястото на произшествието, а останалите пострадали лица са откарани в болница с различни наранявания.

В.Й. е лишен и от право да управлява МПС за срок от пет години.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол е потвърдена от Апелативен съд -Бургас.

About the Author :

Leave a reply