Четирима турски граждани са задържани за контрабандно пренасяне на стоки за над 1 милион лева

 

Ямбол, 19.04.2023 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четирима турски граждани. Те са обвинени по четири отделни досъдебни производства за контрабандно пренасяне на стоки, чиято обща стойност възлиза на 1 100 000 лева. Престъплението е осъществено на 14.04.2023 г. на ГКПП – Лесово, обл. Ямбол.

По време на разследването е установено, че контрабандните стоки са се намирали в тайници – двойни стени на четири товарни автомобила с българска регистрация.

Четирите камиона са пристигнали едни след друг на изходящото трасе на митническия пункт, с посока на движение от България към Турция. Всеки от тях е управляван от обвиняемите лица. В зоната за митнически контрол водачите са обявили, че камионите са празни и нямат нищо за деклариране. Превозните средства са селектирани от служителите на пункта за щателни митнически проверки, при които са открити контрабандните стоки.

От четирите товарни автомобила са иззети общо 92 650 електронни цигари, 800 опаковки никотинова течност за електронни цигари, 14 700 ампули и таблетки лекарствени продукти – предимно анаболни стероиди, 450 броя компютърна техника и 2560 смарт телефони.

Установено е също така, че превозните средства са собственост на търговски дружества, регистрирани в България.

Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

About the Author :