Почти 1000 атакуват зрелостните изпити в Ямболска област

maturiВ Ямболска област на зрелостния изпит, провеждащ се днес, са се явили 952 абитуриенти, съобщи за „Делник” началникът на Регионалния инспекторат по образованието Пенка Илиева.

Учениците, които трябваше да излязат във втория рунд на матурите са били 1029, но по трасето са се изгубили 77 младежи. Както и на повечето места в страната, и в Ямболска област най-много зрелостници са избрали днес като предмет „География и икономика” – 457 души.

Втори по привлекателност учебен предмет се оказва „История”. Трети по привлекателност е „Биология и здравно възпитание”, върху него залягат днес, ден преди празника на българската култура и писменост, 210 зрелостници.

Езикът на Лорънс Оливие и  Маргарет Тачър се радва на интерес от страна на 134 ученици от 12  клас, докато руският език събира едва 7 юноши и девойки, избрали да постигнат отлични резултати чрез близкия славянски език.

Най-антипатичен, а вероятно и като най-труден, учебен предмет, е преценен от зрелостниците от Ямбол и областта, „Химия”, върху него работят едва двама абитуриенти.

About the Author :