Почти цялата трупа на ДТ “Ненена Коканова” на сцената в “Сватовница”

IMG_9283aЕдин жизнерадостен и вълнуващ спектакъл ще има своята премиера на 7-ми и 8-ми май на сцената на ДТ “Невена Коканова”! Комедията “Сватовницата” от Торнтън Уайлдър е с толкова атрактивен и любопитен сюжет, че с основание е използвана при създаването на  един от  най-скъпите и пищни мюзикъли в света на киното – “Хелоу, Доли!” Музикалната и танцова партитура в ямболското представление обаче е съвсем различна и няма за цел да се сравнява с шедьовъра на Джийн Кели и Барбара Стрейзънд. Интригата за екипа и за зрителите е в преместването на стрелките на часовника малко напред, в освободеното, но стилно време на 20-те години от миналия век. Оказа се, че музиката и модата оттогава са толкова живи и провокиращи  и днес, че вдъхновиха две от създателките на спектакъла хореографката  Юлиана Томова и сценографката Пламена Дичева да  създадат перфектната среда, в която и режисьор, и актьори най-добре да изявят своите възможности. В екипа на спектакъла участва почти цялата трупа на театъра. Пред всички тях отговорността  е голяма, защото стремежът  е към максимална прецизност, точност  и категоричност на изразните средства.

IMG_8049aКогато на 27-годишната Барбара Стрейзанд е поверена ролята на матроната-сватовница, в която преди това на бродуейска сцена са се изявили не едно и две утвърдени имена, скептиците са били много. Но успехът и прекрасното решение на образа на Доли отдавна са безспорен факт и ни дадоха увереност, че щом и ние имаме безкрайно талантлива млада актриса  бихме могли спокойно да й поверим ролята на остроумната сватовница. Публиката може да бъде сигурна, че и нашата Доли, в изпълнението на Петя Бойчева, ще заблести на сцената също толкова силно, деликатно и очарователно!

IMG_8462aОстаналите имена от невероятно силния творчески екип, който за първи път реализира на българска сцена “Сватовницата”,  са Михаил Лазаров, Цветелина Кънева, Георги Ружичка, Мариана Бонева, Пламен Петков, Волен Митев, Вълчо Янев, Красимир Митов, Капка Валентинова и Даниела Райчевска. Режисьор на спектакъла е Дияна Радева.

 

IMG_8904a IMG_9413a

 

About the Author :